Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

Gastro Kroměříž

Gastro Kroměříž 31 Srp

V letošním roce se konal již 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018. Jedná se o soutěž mladých odborníků z oblasti gastronomie oboru kuchař junior a kuchař senior, cukrář junior a senior, barista.

Naši školu zastupoval kuchař junior David Šandor z 2. ročníku maturitního oboru Gastronomie. Z celkového pořadí 28 soutěžících získal David 5. místo a zlatou medaili. 

Hlavní surovinou byla vepřová krkovička, která podle propozic soutěže musela v pokrmu mít dva druhy tepelné úpravy. David si připravil pod vedením učitelky odborného výcviku Marie Paprstkářové tento pokrm: marinovaná vepřová krkovička, masová terinka v cuketovém obalu, fazolové pyré, mrkvový váleček, smetanová omáčka, česnekový demi glace, vše doplněné prachem z červené řepy a bylinkami. 

Děkuji Davidovi za tříměsíční práci při přípravě a tréninku pokrmu. 

Vypracovala Bc. Marie Paprstkářová