Jídelní lístek

Denní menu pro týden 6.7.2020 - 10.7.2020

06. Čvc Pondělí

Snídaně:

Polévka: **************************************************
Hlavní jídlo I.: Státní svátek

07. Čvc Úterý

Snídaně:

Polévka: Frankfurtská s bramborem 1, 9
Hlavní jídlo I.: Bramborové šišky s mákem, cukrem a máslem, 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

08. Čvc Středa

Snídaně:

Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Svíčková na smetaně, houskový knedlík, 1, 3, 7, 9, 10
Nápoj/dezert: Ovocná šťáva,

09. Čvc Čtvrtek

Snídaně:

Polévka: Z bílých fazolí 1
Hlavní jídlo I.: Kuřecí steak, vař. brambor, sýrová omáčka 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

10. Čvc Pátek

Snídaně:

Polévka: Kapustová 1
Hlavní jídlo I.: Vepřová pečeně pražská, dušená rýže, míchaný salát 1, 3
Nápoj/dezert: Ovocná šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.