Jídelní lístek

Denní menu pro týden 18.10.2021 - 22.10.2021

18. Říj Pondělí

Snídaně: Pom. z ryb v tomatě, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, zelenina 1, 4, 7

Polévka: Jáhlová se zeleninou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Fazole na kyselo, op. párek, okurek steril., chléb 1
Hlavní jídlo II.: Lazaně s vepřovým masem 1, 7
Hlavní jídlo IV.: Plněné žampiony kuřecím masem a sýrem, vař. brambor s máslem, zelen. přízdoba 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, mléčný nápoj 7

Svačina: Rohlík, jogurt, čaj 1, 7

Večeře: Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou, čaj 1, 7 II. Makovka, ovoce 1

19. Říj Úterý

Snídaně: Šátečky, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, bílá káva, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Z hlávkového zelí 1
Hlavní jídlo I.: Krůtí plátek v medové marinádě, vař. brambor, máslový hrášek 1, 7
Hlavní jídlo II.: Bramborové šišky s mákem, cukrem a máslem, ovoce 1, 7
Hlavní jídlo IV.: Medailonky z panenky s bylinkovou krustou, hranolky, ďábelská omáčka 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ovocný mošt, mléko , 7

Svačina: Dalamánky, šunková pěna, čaj 1, 7

Večeře: Vepřové rizoto se sýrem, okurek steril. ov. šťáva 7 II. Rohlík, přesnidávka 1

20. Říj Středa

Snídaně: Pom. vajíčková, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, horká čokoláda, čaj, zelenina 1, 3, 7, 10

Polévka: Hovězí vývar s drobením 1, 3, 9
Hlavní jídlo I.: Masové koule v rajčatové omáčce, houskový knedlík, ovoce 1, 3, 7, 9
Hlavní jídlo II.: Pstruh pečený na mandlích a cibuli, mix salátů, pečivo , ovoce 1, 4, 7
Hlavní jídlo III.: Masové koule v rajčatové omáčce, tarhoňa, ovoce 1, 9
Hlavní jídlo IV.: Gratinované žebírko se šunkou a nivou, op. brambor, zeleninová přízdoba 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, mléčný nápoj 7

Svačina: Koblihy, kakao 1, 7

Večeře: Kuřecí steak, op. brambor, bylinkový dip, čaj 1, 7 II. Chléb, játrový sýr 1

21. Říj Čtvrtek

Snídaně: Pom. zeleninová, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, cappuccino, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Z míchaných luštěnin 1, 9
Hlavní jídlo I.: Vídeňská roštěná, dušená rýže s quinou, ovocný salát 1
Hlavní jídlo II.: Smažené sojové plátky v kukuř. lupíncích, vař. brambor s máslem, ovocný salát 1, 3, 6, 7
Hlavní jídlo III.: Vídeňská roštěná, vař. brambor, ovocný salát 1, 7
Hlavní jídlo IV.: Kuřecí rarášci, vař. brambor, kompot 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ovocný mošt, mléko, 7

Svačina: Režná placka, ovoce, čaj 1

Večeře: Králičí hřbet na smetaně, houskový knedlík, čaj 1, 3, 7 II. Vánočka, nutella 1, 8

22. Říj Pátek

Snídaně: Obložená cereální večka, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Ovarová 1
Hlavní jídlo I.: Ražniči za vepřového masa, vař. brambor, salát z červené řepy s křenem 1
Hlavní jídlo II.: Bramborové gnocchi s listovým špenátem a sýrem 1, 7
Hlavní jídlo IV.: Španělská paella s plody moře 14
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.