Jídelní lístek

Denní menu pro týden 30.11.2020 - 4.12.2020

30. Lis Pondělí

Snídaně: Lososová pěna, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, čaj, bílá káva, zelenina 1, 4, 7

Polévka: Horácká houbová 1, 9
Hlavní jídlo I.: Kuřecí roláda se šunkou a sýrem, zeleninová rýže, mrkvový salát s jablky 1, 7
Hlavní jídlo II.: Azu po tatarsku ze sojového masa, kuskus 1
Nápoj/dezert: Čaj, ovocný mošt, mléko 1, 7

Svačina: Klobásník, čaj 1

Večeře: Zapékané těstoviny s uz, masem, okurek, steril, čaj 1, 3, 7 II. Rohlík, termix 1, 7

01. Pro Úterý

Snídaně: Pom. hermelínová, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, horká čokoláda, čaj, zelenina 1, 7

Polévka: Jáhlová se zeleninou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Smažený vepřový řízek, vař. brambor, okurkový salát 1, 3, 7
Hlavní jídlo II.: Střapačky se zelím a slaninou 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Mandlový pletenec, kakao 1, 7, 8

Večeře: Kuřecí plátek na rozmarýnu, jasmínová rýže, kompot, čaj 1 II. Loupák s párkem 1

02. Pro Středa

Snídaně: Šátečky, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, horká čokoláda, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Zvěřinový guláš, houskový knedlík, 1, 3, 7
Hlavní jídlo II.: Vajíčkový salát, celozrnné pečivo, 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ovocný mošt, mléko 1, 7

Svačina: Bulka se salámem, čaj 1, 7

Večeře: Pečené rybí filé na másle, bramborová kaše, okurkový salát, čaj 1, 4, 7 II. Uzel se sýrem, ovoce 1, 7

03. Pro Čtvrtek

Snídaně: Pom. z uzeného sýru, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, zelenina 1, 7

Polévka: Frankfurtská 1
Hlavní jídlo I.: Rýžový nákyp s meruňkami, ovoce , 3, 7, 12
Hlavní jídlo II.: Staročeská sekanina. vař. brambor s máslem, okurek steril. , ovoce 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Dalamánky, rama, ovocné mléko 1, 7

Večeře: Hov. maso vařené, rajská omáčka, houskový knedlík, čaj 1, 3, 7, 9 II. Donut, ovoce1

04. Pro Pátek

Snídaně: Obložený chléb, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, čaj, ovoce 1, 3, 7

Polévka: Z míchaných luštěnin 1, 9
Hlavní jídlo I.: Vepřové kostky na kmíně, bulgur, salát z čínského zelí 1
Hlavní jídlo II.: Jogurtové knedlíčky s ovocným přelivem a šlehačkou 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.