Jídelní lístek

Denní menu pro týden 27.1.2020 - 31.1.2020

27. Led Pondělí

Snídaně: Pom. sýrová, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, zelenina 1, 7

Polévka: Sicilská rybí 1, 3, 4
Hlavní jídlo I.: Vepřová pečeně po selsku, staročeská lepenice, míchaný salát 1
Hlavní jídlo II.: Smažené žampiony, vař. brambor, tatarská omáčka 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, mléčný nápoj 7

Svačina: Loupáčky, ov. mléko 1, 7

Večeře: Lazáně s vepřovým masem, čaj 1, 7 II. Bulka se salámem a zeleninou1, 7

28. Led Úterý

Snídaně: Pom. z játrovky, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, bílá káva, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Hrstková 1, 9
Hlavní jídlo I.: Srbské žebírko, těstoviny penne, 1, 7
Hlavní jídlo II.: Grilovaná zelenina s uzeným tofu, bramborové krokety, ovoce 7
Hlavní jídlo III.: Srbské žebírko, kuskus 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, ovocné mléko, 7

Svačina: Chléb, vaječná omeleta, zelenina, kečup, čaj 1, 3,

Večeře: Kuřecí plátek v těstíčku, vař. brambor, kompot, čaj 1, 3, 7 II. Rohlík, ov. jogurt 1, 7

29. Led Středa

Snídaně: Tlačené koláče, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, horká čokoláda, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Slepičí s mušličkami 1, 9
Hlavní jídlo I.: Pečený králičí hřbet, dušené kyselé zelí, bramborový knedlík 1
Hlavní jídlo II.: Zeleninové lečo s uzeninou, vař. brambor 3
Hlavní jídlo III.: Pečený králičí hřbet, dušené kyselé zelí, vař. brambor 1
Nápoj/dezert: Čaj, ovocný mošt, mléko, 7

Svačina: Velká pletýnka, čaj, ovoce 1

Večeře: Hrachová kaše, moravské uzené, okurek steril. kváskový chléb, čaj 1 II. Perník, ovoce 1

30. Led Čtvrtek

Snídaně: Op. slanina, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko , kakao, čaj, hořčice, zelenina 1, 7, 10

Polévka: Špenátová 1, 3, 7
Hlavní jídlo I.: Kuřecí plátek na houbách, jasmínová rýže, kompot 1
Hlavní jídlo II.: Rýžový nákyp s meruňkami 3, 7, 12
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, mléčný nápoj 7

31. Led Pátek

Snídaně:

Polévka: Frankfurtská 1
Hlavní jídlo I.: Mletý řízek se sýrem, bramborová kaše, okurek steril. 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.