Jídelní lístek

Denní menu pro týden 1.3.2021 - 5.3.2021

01. Bře Pondělí

Snídaně:

Polévka: Kroupová se zeleninou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Hrachová kaše s cibulkou, moravské uzené, okurek steril. kváskový chléb, 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

02. Bře Úterý

Snídaně:

Polévka: Horácká houbová 1, 9
Hlavní jídlo I.: Lazaně s vepřovým masem a sýrem, fit tyčinka 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

03. Bře Středa

Snídaně:

Polévka: Květáková 1, 7
Hlavní jídlo I.: Kuřecí steak s omáčkou barbecue, dušená rýže, salát coleslaw 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ovocný mošt,

04. Bře Čtvrtek

Snídaně:

Polévka: Kuřecí vývar s kapáním 1, 3, 7, 9
Hlavní jídlo I.: Svíčková na smetaně, houskový knedlík, 1, 3, 7, 9, 10
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

05. Bře Pátek

Snídaně:

Polévka: Frankfurtská s bramborem 1,
Hlavní jídlo I.: Holandský řízek se sýrem, bramborová kaše, salát z červené řepy 1, 3, 7, 9,
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.