Jídelní lístek

Denní menu pro týden 15.4.2019 - 19.4.2019

15. Dub Pondělí

Snídaně: Sýr cihla, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, cappuccino, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Pol. česneková s opečeným chlebem 1, 3
Hlavní jídlo I.: Ďábelský guláš, houskový knedlík, 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Loupáčky, kakao, 1, 7

Večeře: Pečené králičí stehno, duš. kyselé zelí, houskový knedlík, čaj 1, 3, 7 II. Rohlík, paštika 1

16. Dub Úterý

Snídaně: Pom. pikantní, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, ovoce 1, 3, 7

Polévka: Slepičí vývar se strouháním, 1, 3, 9
Hlavní jídlo I.: Vepřový závitek, kuskus, kompot 1, 3, 10
Hlavní jídlo II.: Špagety s bazalkovým pestem a sýrovou omáčkou 1, 7
Hlavní jídlo III.: Vepřový závitek, vař. brambor, kompot 1, 3, 10
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, mléčný nápoj 7

Svačina: Chléb, rama, vař. vejce, ov šťáva 1, 3, 7

Večeře: Smažené rybí filé, bramborová kaše, zeleninová přízdoba, čaj 1, 3, 4, 7 II. Sladký rohlík, ov. přesnidávka 1,

17. Dub Středa

Snídaně: Velikonoční mazanec, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, bílá káva, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Frankfurtská s bramborem 1, 9
Hlavní jídlo I.: Přírodní kuřecí steak, vař. brambor, teplá zámecká zelenina 1
Hlavní jídlo II.: Pohanková kaše s kokosem a sušeným ovocem 1, 7, 12
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

18. Dub Čtvrtek

Snídaně:

Polévka: Hrachová 1
Hlavní jídlo I.: Vepřové rizoto se sýrem, okurek, steril 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

19. Dub Pátek

Snídaně:

Polévka: **************************************************
Hlavní jídlo I.: Státní svátek

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.