Jídelní lístek

Denní menu pro týden 10.5.2021 - 14.5.2021

10. Kvě Pondělí

Snídaně: Pom. paštiková, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Kapustová 1
Hlavní jídlo I.: Vepřový perkelt, barevné těstoviny, ovoce 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Pletýnka, ov. mošt 1

Večeře: Bramborový placek plněný kuřecím masem a zeleninou, čaj 1, 3, 7, II. Kaiserka, šunkový salám, zelenina 1, 7

11. Kvě Úterý

Snídaně: Pom. liptovská, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, bílá káva, čaj, oplatek 1, 7

Polévka: Krupicová s vejcem 1, 3, 9
Hlavní jídlo I.: Smažené rybí filé. bramborový salát 1, 3, 7, 9, 10
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Chléb, masová pom. čaj, 1, 10

Večeře: Bramborové šišky s mákem, cukrem a máslem, čaj, ovoce 1, 7 II. Rohlík, tavený sýr 1,

12. Kvě Středa

Snídaně: Pom. vajíčková, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, cappuccino, čaj, zelenina 1, 3, 7, 10

Polévka: Hovězí vývar s drobením 1, 3, 9
Hlavní jídlo I.: Hovězí maso vařené, rajská omáčka, houskový knedlík, 1, 3, 7, 9
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Loupák, ov. mléko 1, 7

Večeře: Vídeňská roštěná, jasmínová rýže, okurkový salát, čaj 1 II. Višňový koláček, ovoce 1

13. Kvě Čtvrtek

Snídaně: Ořechový závin, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, horká čokoláda, čaj 1, 7, 8

Polévka: Čočková 1, 9
Hlavní jídlo I.: Kuřecí nudličky s rajčaty a kukuřicí, dušená rýže, salát z čínského zelí s mrkví 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Škvarkový pagáček, čaj 1

Večeře: Vepřové ražniči, vař. brambor, zeleninová přízdoba, čaj 1 II. Karlovarský rohlík, termix 1, 7

14. Kvě Pátek

Snídaně: Obložený chléb, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, čaj, ovoce 1, 3, 7

Polévka: Z jarní zeleniny 1, 9
Hlavní jídlo I.: Záhorácký závitek, vař. brambor 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.