• Adresa Palackého 239/49
    Valašské Meziříčí

  • Telefon +420 571 685 222

Jídelní lístek

Denní menu pro týden 18.2.2019 - 22.2.2019

18. Úno Pondělí

Snídaně: Pom. sýrová, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, cappuccino, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Brokolicová 1, 9
Hlavní jídlo I.: Valašské hnízdo, vař. brambor, salát z červeného zelí 1
Hlavní jídlo II.: Znojemské sojové plátky, kuskus, salát z červeného zelí 1, 6
Hlavní jídlo III.: Valašské hnízdo, špecle, salát z červeného zelí 1
Hlavní jídlo IV.: Staropražská ostrá směs, bramborové krokety, zel. přízdoba 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, mléčný nápoj 7

Svačina: Chléb, masová pom. čaj, 1, 10

Večeře: Smažený květák, vař. brambor, tatarská omáčka, čaj 1, 3, 7 II. Loupák s párkem 1

19. Úno Úterý

Snídaně: Pom. česneková, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, bílá káva, čaj, zelenina 1, 7

Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Hovězí guláš, houskový knedlík, 1, 3, 7
Hlavní jídlo II.: Rybí špíz, vař. brambor s máslem, zeleninová přízdoba 4, 7
Hlavní jídlo III.: Hovězí guláš, kváskový chléb 1
Hlavní jídlo IV.: Kuřecí rarášci, šťouchané brambory, dresing 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, ovocné mléko 1, 7

Svačina: Bulka se salámem, ov. šťáva 1, 7

Večeře: Bulgurové rizoto se sýrem, okurek steril. ov. šťáva II. Donut, ovoce 1

20. Úno Středa

Snídaně: Míchaná vejce na cibulce, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, horká čokoláda, čaj, zelenina 1, 3, 7

Polévka: Valašská kyselice 1, 7
Hlavní jídlo I.: Krůtí kostky na kari, rýže tří barev, kompot 1
Hlavní jídlo II.: Honzovy buchty, ovoce 1, 3, 7
Hlavní jídlo III.: Krůtí kostky na kari, vař. brambor, kompot 1
Hlavní jídlo IV.: Obrácené řízky, bramborová kaše, kompot 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ovocný mošt, mléko 1, 7

Svačina: Žitná placka, kakao 1, 7

Večeře: Vepřový plátek v medové marinádě, op. brambor, zel. přízdoba 1, 7 II. Sýrový uzel 1, 7

21. Úno Čtvrtek

Snídaně: Šátečky, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Bramborová 1, 9
Hlavní jídlo I.: Fazole na kyselo, vař. párek, chléb, ovoce 1
Hlavní jídlo II.: Pizza se šunkou, olivami a sýrem, ovoce 1, 3, 7
Hlavní jídlo IV.: Hejtmanský měšec ( kotleta, kys. zelí, vejce, párek), jasmínová rýže 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, mléčný nápoj 7

Svačina: Šlehaný tvaroh s cukrem, makovka, čaj 1, 7

Večeře: Bratislavská vepřová plec, celozrnný knedlík, čaj 1, 3, 7, 9 II.Pochout. salát, graham. rohlík 1, 7

22. Úno Pátek

Snídaně: Pom. z ryb v tomatě, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, bílá káva, čaj, ovoce 1, 4, 7

Polévka: Jáhlová 1, 9
Hlavní jídlo I.: Přírodní kuřecí plátek, teplá zámecká zelenina, vař. brambor 1
Hlavní jídlo II.: Florentinské špagety ( špagety, špenát, sýr Gran Moravia)1, 7
Hlavní jídlo IV.: Fish and chips, bylinkový dip ( smažená ryba , hranolky) 1, 4 , 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.