Jídelní lístek

Denní menu pro týden 19.8.2019 - 23.8.2019

19. Srp Pondělí

Snídaně: Sýr cihla, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, zelenina 1, 7

Polévka: Kapustová 1
Hlavní jídlo I.: Vepřová pečeně po selsku, šťouchané brambory, okurkový salát 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

20. Srp Úterý

Snídaně: Vař. párek, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kečup, hořčice, čaj, hor. čokoláda 1, 7, 10

Polévka: Čočková 1, 9
Hlavní jídlo I.: Kuřecí steak v medové marinádě, kari rýže, mrkvový salát s jablky 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

21. Srp Středa

Snídaně: Míchaná vejce na cibulce, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, cappuccino, čaj, zelenina 1, 3, 7

Polévka: Bramborová 1, 9
Hlavní jídlo I.: Zapékané těstoviny s uzeninou , okurek steril 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

22. Srp Čtvrtek

Snídaně:

Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Svíčková na smetaně, houskový knedlík, 1, 3, 7, 9, 10
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

23. Srp Pátek

Snídaně:

Polévka: Jáhlová se zeleninou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Smažený kuřecí řízek, vař. brambor s máslem, míchaný salát 1, 3, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.