Jídelní lístek

Denní menu pro týden 21.9.2020 - 25.9.2020

21. Zář Pondělí

Snídaně: Pom. z krabích tyčinek, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, zelenina 1, 4, 7

Polévka: Frankfurtská s bramborem 1,
Hlavní jídlo I.: Rizoto z vepřového masa se sýrem, okurek steril 7
Hlavní jídlo II.: Koprová omáčka, vař. vejce, vař. brambor 1, 3, 7
Hlavní jídlo IV.: Špagety AGLIO OLIO E PEPERONCINO ( Špagety, česnek, chilli papričky, parmazán, kuř. maso) 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, ovocné mléko 1, 7

Svačina: Chléb, masová pom. čaj, 1, 10

Večeře: Smažený květák, vař. brambor, tatarská omáčka, čaj 1, 3, 7 II. Ovesná svačinka, ovoce 1

22. Zář Úterý

Snídaně: Koblihy, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, cappuccino, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Vločková 1, 9
Hlavní jídlo I.: Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, duš. kyselé zelí, 1
Hlavní jídlo II.: Baby karotka dušená na másle, americké brambory 7
Hlavní jídlo IV.: Krůtí játra na roštu se slaninou, hranolky, tatarská omáčka 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, mléčný nápoj 7

Svačina: Anglický rohlík, čaj 1

Večeře: Kuřecí nudličky na kari, jasmínová rýže, kompot, čaj 1, 7 II. Zapečený toustový chléb se salámem a sýrem 1, 7

23. Zář Středa

Snídaně: Pom. paštiková, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, bílá káva, čaj, zelenina 1, 7

Polévka: Hrstková 1, 9
Hlavní jídlo I.: Balkánské žebírko, těstoviny, ovoce 1, 7
Hlavní jídlo II.: Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem, ovoce 1, 3, 7
Hlavní jídlo III.: Balkánské žebírko, vař. brambor, ovoce 1, 7
Hlavní jídlo IV.: Pečený losos, gratinované brambory, špenátový krém 4, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Klobásník, čaj 1

Večeře: Vepřové kůsky po valašsku, karlovarský knedlík, čaj II. 1, 7 II. Plundrový šáteček s nivou 1, 7

24. Zář Čtvrtek

Snídaně: Chléb, vař. vejce, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, horká čokoláda,čaj, ovoce 1, 3, 7

Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Svíčková na smetaně, houskový knedlík, 1, 3, 7, 9, 10
Hlavní jídlo II.: Salát z cizrny se zeleninou, dýňový trhanec 1, 6, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Bábovka, ov. mléko 1, 7

Večeře: Špagety s masovou směsí a sýrem, čaj 1, 7 II. Loupák s párkem 1,

25. Zář Pátek

Snídaně: Pom. z lučiny s bylinkami, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, zelenina 1, 7

Polévka: Hráškový krém s krutony 1, 7
Hlavní jídlo I.: Vepřový závitek, vař. brambor, rajčatový salát 1, 3
Hlavní jídlo II.: Sýrové bramboráčky, vař. brambor, rajčatový salát 1, 3, 7
Hlavní jídlo IV.: Grilovaná vepřová krkovice, houbové ragú, bramborové rösti 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.