Čtyřletý maturitní obor
Gastronomie 65-41-L/01
Studijní obor připravuje žáky na zvládnutí technologie přípravy jídel pro běžné a slavnostní příležitosti včetně jídel dietních, na expedici jídel a nápojů, ovládání techniky přípravy a dokončování jídel před hostem, sestavování jídelních a nápojových lístků, ovládání přípravy míšených nápojů, ovládání základů obsluhy a s ní související činnosti, ovládání moderní administrativní techniky, osvojení si evidence pohybu zboží, skladování, kalkulace a stanovení ceny, ovládání techniky příjímání, evidování a vyřizování objednávek. Žák získá přehled o strojním zařízení a technickém vybavení provozoven společného stravovaní a dovede je prakticky využívat. Absolventi studijního oboru nacházejí uplatnění v podnicích společného stravování, zejména ve funkcích kuchař - kuchařka, číšník - servírka a podle osobních předpokladů i ve vyšších funkcích. Teoretická výuka poskytuje vzdělání ve všeobecných a odborných předmětech. Odborné znalosti získávají žáci v předmětech technologie, stolničení, potraviny a výživa, speciální technologie, ekonomika a účetnictví a marketing. Na teoretické vyučování navazuje odborný výcvik, který probíhá ve školních nebo smluvních pracovištích školy. V rámci nadstandardní výuky mohou žáci absolvovat kurz studené kuchyně, someliérský kurz nebo barmanský kurz.
Úspěšní absolventi tohoto oboru mají možnost se ucházet o přijetí na vyšší odborné škole nebo na vysoké škole.