Jídelní lístek

Denní menu pro týden 22.2.2021 - 26.2.2021

22. Úno Pondělí

Snídaně:

Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Hovězí maso vařené, rajská omáčka, houskový knedlík, 1, 3, 7, 9
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

23. Úno Úterý

Snídaně:

Polévka: Jáhlová se zeleninou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Krůtí medailonky se sýrovým přelivem, opékané brambory, míchaný salát 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

24. Úno Středa

Snídaně:

Polévka: Z bílých fazolí 1
Hlavní jídlo I.: Vepřové nudličky FLAMENDR, dušená rýže, zelný salát s koprem 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

25. Úno Čtvrtek

Snídaně:

Polévka: Z růžičkové kapusty 1
Hlavní jídlo I.: Maminčino kuře ( kuř. stehno, žampiony, v. játra, těstoviny ), kompot 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

26. Úno Pátek

Snídaně:

Polévka: Surinamská 3, 9
Hlavní jídlo I.: Vepřové ražniči, vař. brambor, dunajská čalamáda 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.