Jídelní lístek

Denní menu pro týden 28.9.2020 - 2.10.2020

28. Zář Pondělí

Snídaně:

Polévka: **************************************************
Hlavní jídlo I.: Státní svátek

29. Zář Úterý

Snídaně: Šátečky, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Jáhlová se zeleninou 1, 9
Hlavní jídlo I.: Čočka na kyselo, sázená vejce, okurek steril., kváskový chléb, 1, 3
Hlavní jídlo IV.: FISH and CHIPS, citronový dip 1, 3, 4, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Pizza kapsa, čaj 1, 7

Večeře: Pečené kuřecí stehno, dušená rýže, kompot, čaj 1 II. Rohlík, jogurt 1, 7

30. Zář Středa

Snídaně: Pom. vajíčková, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, cappuccino, čaj, zelenina 1, 3, 7, 10

Polévka: Kmínová s kapáním 1, 3, 7, 9
Hlavní jídlo I.: Čína z kuřecího masa, dušená rýže, 1
Hlavní jídlo III.: Čína z kuřecího masa, vař. brambor 1
Hlavní jídlo IV.: Vepř. žebra v BBQ omáčce, salát coleslaw, rozpečený chléb 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ovocný mošt, mléko, 7

Svačina: Chléb, salámová pom. čaj 1, 7

Večeře: Nudlový nákyp s tvarohem a ovocem, čaj 1, 3, 7 II. Uzel se sýrem 1, 7

01. Říj Čtvrtek

Snídaně: Šlehaná niva, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, bílá káva, čaj, zelenina 1, 7

Polévka: Kapustová 1
Hlavní jídlo I.: Přírodní hovězí pečeně, barevné těstoviny, salát z čínského zelí 1
Hlavní jídlo III.: Přírodní hovězí pečeně, kuskus, salát z čínského zelí 1
Hlavní jídlo IV.: Kuřecí špíz TANDORI, ( kuřecí prsa, jogurt, bylinky) , zeleninový kuskus 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Croissant, ovocné mléko 1, 7

Večeře: Čevabčiči, vař. brambor, okurkový salát, čaj 1, 3, 10 II. Škvarkový pagáček, ovoce 1

02. Říj Pátek

Snídaně: Bulka se šunkou a zeleninou, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Ragú 1, 9,
Hlavní jídlo I.: Kuřecí řízek ONDRÁŠ, vař. brambor, ovocný salát 1, 3, 7
Hlavní jídlo IV.: Dančí kýta na zelenině, šťouchaný brambor 1, 9
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.