Jídelní lístek

Denní menu pro týden 14.9.2020 - 18.9.2020

14. Zář Pondělí

Snídaně: Pom. zeleninová, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, horká čokoláda, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Rajská s kapáním 1, 3, 7, 9
Hlavní jídlo I.: Kuřecí steak, teplá zámecká zelenina, vař. brambor 1
Hlavní jídlo II.: Sojové nudličky FLAMENDR, kuskus 1, 6
Hlavní jídlo III.: Kuřecí steak, teplá zámecká zelenina, kuskus 1
Hlavní jídlo IV.: Vepřová panenka na grilu, italské hráškové rizoto 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Sezamová bulka, rama, čaj 1, 7, 11

Večeře: Pečená vepř. krkovice na celeru, tarhoňa, zelný salát, čaj 1, 9 II. Donut, ovoce 1

15. Zář Úterý

Snídaně: Lososová pěna, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, čaj, kakao, zelenina 1, 4, 7

Polévka: Horácká houbová 1, 9
Hlavní jídlo I.: Italský zbruf se sýrem, těstoviny 1, 7
Hlavní jídlo II.: Květákový nákyp, vař. brambor s máslem, zeleninová přízdoba 3, 7
Hlavní jídlo IV.: Hermelín smažený v mandlovém těstíčku s brusinkami, hranolky, dip 1, 3, 7, 8
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Makovka, ov. mléko 1, 7

Večeře: Vepřový vrabec, duš. špenát, bramborový knedlík 1, 3, 7 čaj II. Raženka, pochout. salát , 1, 7

16. Zář Středa

Snídaně: Pom. pikantní, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, bílá káva, čaj, ovoce 1, 7

Polévka: Boršč 1, 7, 9
Hlavní jídlo I.: Kynuté knedlíky s povidly, cukrem, mákem a máslem, ovoce 1, 3, 7
Hlavní jídlo II.: Staročeská sekanina. vař. brambor s máslem, okurek steril. , ovoce 1, 3, 7
Hlavní jídlo IV.: Kuřecí pánev na kari, jasmínová rýže 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Chléb ve vajíčku, kečup, hořčice, čaj 1, 3, 10

Večeře: Kuřecí plátek zapečený s broskví a sýrem, op. brambory, tatarská omáčka, čaj 1, 7 II. Rohlík, přesnidávka 1

17. Zář Čtvrtek

Snídaně: Vánočka, nutella, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, cappuccino, čaj, ovoce 1, 7, 8

Polévka: Fazolová 1, 9
Hlavní jídlo I.: Krůtí roláda se zvěřinovou nádivkou, dušená rýže s quinou, rajčatový salát, ov. mošt 1
Hlavní jídlo II.: Palačinky se špenátem 1, 3, 7
Hlavní jídlo III.: Krůtí roláda se zvěřinovou nádivkou, vař. brambor, rajčatový salát 1
Hlavní jídlo IV.: Zbojnická krkovička, šťouchaný brambor, zeleninová přízdoba 1
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Svačina: Dalamánky, tav. sýr, čaj 1, 7

Večeře: Uherský guláš, kváskový chléb 1 II. Bulka se salámem a zeleninou 1, 7

18. Zář Pátek

Snídaně: Vař. párek, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, hořčice, čaj, zelenina 1, 7, 10

Polévka: Kuřecí vývar s frit. nudlemi 1, 9
Hlavní jídlo I.: Smažené rybí filé. bramborový salát 1, 3, 7, 9, 10
Hlavní jídlo II.: Halušky se slaninou a brynzou, 1, 7
Hlavní jídlo III.: Smažené rybí filé, vař. brambor s máslem, kompot 1, 3, 4, 7
Hlavní jídlo IV.: Kuřecí rarášci, vař. brambor, zeleninová přízdoba 1, 3, 4, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.