Integrovaná střední škola - Valašské Meziříčí


Rychlé odkazy: Mapa stránek Facebook Novinky RSS Textová verze stránky

English Deutsch Stránky v češtině
Aktuálně: Vyhlášení 3. kola přijímacího řízení pro šk. rok 2018/2019
 

Stolní tenis - listopad 2011

Imatrikulace (říjen 2011)

Adaptační kurz

Budva 2009

Vítězové projektu "Hledáme mladé technické talenty" v Německu a Nizozemí

Cukráři - seminár 02.2014

Slavnostní vyřazení tříd KČ4M, N2B

Více fotek najdete v fotogalerii.

Aktuality & novinky

Trénink týmu AKC

  • Publikováno: Čtvrtek 15.02.2018
  • Zařazení aktuality: Všeobecné
  • Shrnutí: Trénink juniorského a seniorského týmu AKC na naší škole
Trénink týmu AKC

 

Regionální tým AKC pobočky Severní Morava, skládající se ze studentů a dospělých pracovníků, kteří se chtějí přiučit novým trendům v gastronomii, se opět sešel na tréninku. Každý jeho trénink má speciální zaměření a servis pokrmů navazuje na moderní způsoby úpravy na talíři.

 

Tentokrát byla příprava pokrmů zaměřená na moderní způsob přípravy teplých pokrmů vaření ve vakuu „ SOUS-VIDE“. Přes noc účastníci připravovali hovězí kýtu a vepřové maso, další úpravou byl zajíc na bylinkách a vepřová panenka, kterou zkoušeli připravit v různých marinádách. Specialitkou byla úprava králíka, mořského vlka, či filé ze pstruha.

 

Velmi zajímavá byla úprava hovězí kačenky ze suchého zrání na medium rare při teplotě 56 °C.

 

Chuť, konzistence a celková lahodnost se nemohla po přípravě srovnávat s klasickou úpravou steaků a způsob odležení masa v kombinaci se „SOUS-VIDE“ jednoznačně zaručuje pokrm, který ocení nejeden host.

 

Další zajímavostí byla úprava telecích jater „SOUS-VIDE“ pro servis teplého předkrmu. Telecí játra v kvalitě bio se připravovala celkem 15 minut při teplotě 75 °C a v kombinaci s pošírovaným  jablkem a smetanovou espumou s kozím sýrem se na talíři objevila zajímavá kombinace chutí. Dalším využitím „SOUS-VIDE“ je úprava ryb pro teplou kuchyni. Využít se dá i v přípravě studených předkrmů.  

 

Druhým tématem práce týmu byla příprava moučníků ze zeleniny a luštěnin. Sladkou tečkou byly koblížky z červené řepy se smetanovou pěnou, mrkvové kuličky s karamelovo-smetanovou omáčkou, nechyběl  ani moučník  z cukety či dýně.

 

Děvčata připravovala moučník raw, jehož základem byla červená řepa, který nesmí být tepelně zpracován vyšší teplotou než 42 °C.

 

Poděkování patří všem juniorům a seniorům, kteří si udělali čas a přijeli na Integrovanou střední školu Centrum odborné přípravy a Jazykovou školu s právem státní jazykové zkoušky ve Valašském  Meziříčí, panu předsedovi pobočky AKC SMS Ing. V. Formanovi a místopředsedovi pobočky AKC SMS Drápalovi, který velmi podporuje studenty pro práci v oboru. Poděkování patří také sponzorům, bez jejichž podpory by byl trénink pro studenty daleko náročnější po finanční stránce. 

 

 

 

Za AKC SMS Bc. Marie Paprstkářová


 
Integrovaná střední škola - Centrum odborné přípravy a Jazyková škola s právem státní jazyková zkoušky Valašské Meziříčí

Palackého 49
75701 Valašské Meziříčí
571 685 222
posta@isscopvm.cz

Fotky a videa
Domov mládeže