Aktuality & novinky
Baristický kurz
- Publikováno: Pátek 11.11.2016
- Zařazení aktuality: Gastronomické obory
- Shrnutí: Žáci, učitelé a zástupci partnerů školy se seznámili s kávou od A do Z

„Dobrý den, budoucí kolegové, svět kávy je velmi zajímavý a otevřený všem, co máte zájem o gastronomii. Rádi vám předáme svoje zkušenosti a navedeme vás v oboru gastronomie do tajů správné přípravy kávy a jejího podávání." Těmito slovy zahájil baristický kurz jeden z lektorů a trenérů České barmanské asociace a Mistr kávy Roman Pospíchal. Spolu s ním přijel i další lektor, trenér a zároveň barista Adam Troubil, který se od svých 22 let může pyšnit národním titulem Mistr kávy.
Kurzu se zúčastnili žáci, učitelé a zástupci partnerů školy. Během dne byli účastníci seznámeni s informacemi o pěstování kávy, jejím zpracování a samotné přípravě. Nechyběla ani zmínka o hygieně provozu, ošetření kávovaru a správné přípravě provozu.
Největší část kurzu zabrala samotná příprava espressa a správného našlehání mléka, které je potřeba k různým variantám přípravy espressa. Po celý den provázela budoucí baristy videa z různých soutěží a přehlídek a kurz byl zakončen závěrečným testem. Úspěšní účastníci obdrželi certifikát CBA s celosvětovou platností.
Závěrem vás chci informovat o přípravě dalšího kurzu České barmanské asociace s názvem Teatender alias čajový specialista, který se opět uskuteční na naší škole. Bližší informace k tomuto kurzu vám podá Ing. Helena Davidová, jež kontaktujte na e-mailu hdavidova@isscopvm.cz.
Mgr. Milan Románek